Sivun näyttöjä yhteensä

29. toukokuuta 2016

Kasvihuoneen täyttämistä

Ne vähäiset chilit, mistä tulee satoa ovat päässeet kasvihuoneeseen tämän kuukauden alkupuolella. Kausi siis alkoi jonkin varran aikaisemmin kuin edellisinä vuosina. Tämä siksi että chilit näyttivät nyt kärsivän todella paljon valon puutteesta ja kitukasvuisuudesta. Loisteputkina saman kuin viimekaudella, joten ilmeisesti putket menettävät tehoaan käytössä. Kasvuhuoneen sisälle rakensin pikaisesti pienen kopin euro-lavan päälle laudoista ja rakennusmuovista, jotta sain rajattua lämmitettävää tilaa, jotta edes vähän säästäisi sähkössä.

Alma-paprikat
muut chilit
Rocotoista saattaa saada maisiaisia syksyllä, muuten vaikuttaa heikolta.

Tästä kaudesta muutenkin taitaa tulla pitkälti tomaatti ja kurkku painotteinen. On luumutomaattia, pensastomaattia ja ns. normaalia kasvihuonetomaattia(valmiit taimet kaupasta) Kurkkua pitäisi olla kolmea eri lajiketta.

Omat tomaatit.
Kaupan taimet.

Tomaatit istutin jokunen vuosi sitten rakennettuihin laatikoihin, mitkä ensin vuorasin rakennusmuovilla. Pohjaan viilsin muutamat viillot, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois.
Kasvualustana on Kekkilän Professional turve (keltainen paali) ja muutama kourallinen pohjalla kanankakkaa. Kurkuille on vielä tarkoitus rakentaa muutama pienempi laatikko.

Chileille on tulossa vielä tälle kaudelle putki hydro 250mm rumpuputkesta ja resoksi luultavimmin reilu 200 litran muovinen laituri ponttooni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti