Sivun näyttöjä yhteensä

3. heinäkuuta 2016

Heinäkuu

Useaan kertaan on tullut kasvihuoneessa kuvailtua, mutta aina on blogin päivitys jäänyt. Osasyyllinen varmaan on se että Bloggerin android versio ei jostain syystä suostu lataamaan kuvia bloggerin kautta. Android laitteena vanha Samsung Galaxy S5 (CM13).

Kurkku/tomaatti kausi on hyvin lähtenyt käyntiin, chileistä ainoastaan Alma paprika ja Poblano tekee satoa.  Tomaateista kaupasta valmiina ostetut 3 taimea tuottaa jo satoa ja omat idätykset Luumutomaatti ja pensastomaatti kukkivat kovasti. 

Tomaatti satoaa
Luumutomaatti
Kurkut
Kurkkuja on yhteensä 8kpl, joista 6kpl on 'Johanna' nimisiä lajikkeita ja kaksi Lidlistä ostettuja siemeniä. Kaikki kurkut on itse idätettyjä.

Aikaisempina kausina olen kokeillut monenlaista kasvualustaa ja usein Biolanin kasvusäkkejä, joiden toimivuus on jollain tasolla pettymys. Paikallisessa puutarhaliikkeessä oli myytävänä keltainen Kekkilä Professional OPM 420W turvetta, mitä mainostivat että kokeile tätä chileille. Tottakai se piti sitten ostaa tätä turvetta.
Näyttää hyvin toimivan kurkuille, tomaateille ja chileille. Tätä turvettta pitää käydä ostamassa varastoon ensikauden idätyksiä varten.

Bolivian Rainbow
 Jo kolmevuotias Bolivian Rainbow sai myös uudet kekkilät ruukkuunsa.

Alma-paprika
Alma-paprika

Poblano (c.annuum) tekee joitain podeja, mutta nämä pitää odottaa varmasti kypsäksi jotta saa muutaman siemenen talteen, tosin risteymä riskillä alman kanssa.
Poblano


Pubet pääsi tälle kaudelle rakennettun putkihydron ylätasolle. Näistä voi hyvällä tuurilla jotain ehkä tulla, jos kuun asento ja naapurin koiran juoksut ajoittuvat oikeaan pohjoistuulen nopeuteen. Noh kyllähän ne kukkii ja kukatkin näyttäis pysyvän kiinni.
Pubet orrella
Putkihydro itsessään on rakennettu 200mm rumpuputkesta kahteen kerrokseen, siten että yläputken päällä on tilaa kattoon 800mm ja Alemman putken päällä tilaa on 1000mm. Alempi putki on noin 700mm pitempi kuin ylempi, joten päähän jäi tilaa yhdelle isommalle chilille, esim. Aji Cristalille. Nyt siellä majailee Sugar Rush (c.Baccatum). Resona toimii laituriponttooni, missä tilavuutta noin 200 Litraa.

Pumppuna on käytössä 50W Motonetin suihkulähdepumppu. Ensimmäinen pumppu oli varmaan maanantai kappale, koska kesti käyttöä vain 5pv kunnes laakeri jumitti, saas nähdä miten uusi toimii. Varajärjestelmänä on kaksi vanhaa pientä pumppua, missä resosta nostetaan ensin noin puolessa välissä olevaan ämpäriin ja ämpäristä ylempään putekeen.


3 kommenttia:

 1. Tervehdys,

  Mitäs ravinteita käytät nykyään vesiviljelyissä?

  Itsekin meinasin useamman vuoden tauon jälkeen siirtyä takaisin ebbeihin, kun ei tunnu turpeissa oikein kerkeävän tarpeeksi. Nutriforten 1+1:ää näyttäisi olevan purkilliset tallessa. Uusia ravinteita ei vielä haluttaisi alkaa ostamaan ja mietinkin, jos nämä soveltuisivat myös vesiviljelyyn... Onko kokemusta?

  VastaaPoista
 2. Moro,
  Tällä ja viime kaudella Yara:n Hydroa ja Calsinitiä. Periaatteessa samaa tavaraa kuin nutriforten kaksi komponenttinen, isommassa erässä vain helvempi ostaa. Joten Tuo nutriforte toimii mainiosti.

  VastaaPoista
 3. Mainio homma. Menen tuolla sitten seuraavan kesän.

  Huomasinkin juuri Google+:n kautta tänne siirtyessäni, että ohjasi jo kohtuu vanhaan blogitekstiin.

  VastaaPoista