Sivun näyttöjä yhteensä

15. elokuuta 2018

Jotan satoa tulossa

Kyllä sitä Lapissakin vielä chilit kasvaa. Satoa on jo syöty ja lisää näyttäisi tulevan ainakin kahdesta viime vuotisesta Lemon Dropista.

Lemon Dropit viihtyvät hyvin turpeessa, mihin on hiukan laitettu kananpeetä lannoitteeksi. Kasteluksi riittää pelkkä vesi.


Laitojen putkihydroissa on pelkästään Orange Habaneroa, jotka kasvoivat salaa todella hurjasti sillä aikaa kun olimme kolme! päivää etelässä reissussa. Reissun aikana Lapissakin lämpötilat nousivat yli 30C asteeseen, mikä on harvinaista näillä leveysasteilla. Vettä haihtui 130 litran resosta noin 80 Litraa. Jos kesä suinkin jatkuu hyvänä, niin jopa habaneroista saattaa saada maistiaset.


Yksi elinvoimaisimmista taimista pahoitti mielensä päästessään kasvihuoneen hydroon. Useamman viikon sitä ihmetelyäni, että miksi lehdet ovat surkean näköiset ja vaaleat, päätin siirtää taimen tureeseen. Samassa hydrossa olleet samasta siemen setistä samaan aikaan idätetyt chilit viihtyivät hyvin. Pari päivää myöhemmin alkoi oikea väri palaamaan chilin lehdille.


1 kommentti:

  1. Hiukan vanha päivitys, ...oli jäänyt kännykän luonnoksiin.

    VastaaPoista