Sivun näyttöjä yhteensä

18. elokuuta 2014

Sadon säilöntää ja Chilifestiä

Tuli sitten käytyä chilifesteillä Tampereella perjantaina ja lauantaina. Matkaa festeille tuli yhteen suuntaan reilut 600km ja ajallisesti se tarkoitaa 8-9 tuntia pysähdyksineen. Reissu oli kyllä tekemisen arvoinen ja ensi vuonna uudestaan, mutta sitä ei vielä tiedä että turistina vai jopa talkoileen. Mukaavaa oli myös se että joillekkin chilifoorumin käyttäjätunnuksille tuli nyt kasvot. :)

Matkaan tarttu vaikka ja mitä: kastikkeita, Fataliin jauheita ja suklaata, chiliyhdistyksen t-paitaa jne. Myös festien ruokatarjoilut olivat varsin hyvät. Lihavako? erityisesti. Täältä asti kun lähtee reissuun, niin toki piti myös käydä Jack the Roosterissa, mutta kantti ei kestänyt kokeilla Death Burgeria.

Kuvia ei kovin paljoa tullut otettua, kun järkkäriä ei viitsinyt raahata mukana. Ja toisaalta kun enhän sitä osaa edes käyttääkkään :D

Chilifest 2014
Poppamies tekemässä dippejä ja "majoneesia"
Poppamies ja dipit
Lisäksi vähän sadon säilönnästä. Tällä kaudella päätin testata maitohappokäymistä ja hyvinhän tuo näytti alkavan pulputtaa.  "Juurena" purkissa on rasilaisen hapankaalta ja nestettä. Purkkina tuollainen perus 1 litran säilöntäpurkki. Festi reissulln paluumatkalla poikettiin myös Tuurissa ja mukaan tarttui vähän isompi purkki käymistä ajatellen. Purkissa helppo oikea korkki, mistä saa vesilukon pienellä vaivalla läpi tiiviisti. 

Maitohappokäyminen
Vielä pieni lisäys, mikä sattui juuri tämän päivityksen tekemisen aikana.  2 vuoden ja 3kk ikäinen tyttäreni juksi Chilifest hiamerkin kanssa ja huusi sili, aji istali :D. Pienestä se pitää asiat opetella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti