Sivun näyttöjä yhteensä

22. toukokuuta 2013

Kaikki kasvihuoneeseen.

Kuvia on tullut otettua välillä, mutta blogin päivittämiseen ei muka ole ollut aikaa, vaikka varsin kätevästihän tuon voi puhelimella nykypäivänä tehdä. Nytkin latasin kuvat bloggeriin suoraan ja tekstit kirjoittelin koneella.

Mutta nyt asiaan. Niin se kesä näytti tulevan tänne lappiinkin ja chilit sai kiireellä kuskata kasvihuoneeseen. Kasvuhuonetta olin jo valmistellut tulevaan aikaisemmin ja laittanut seinille neljä kerrosta hallaharsoa. Samalla huomasin että talvikin oli tehnyt tuhojaan kasvihuoneessa kun ovi oi suostunut toimimaan kunnolla. Syy oven vikaan oli vääntynyt sarana. Myös jää oli tehnyt jälkiä alumiiniprofiiliin, eli profiiliin oli päässyt vettä, mikä oli jäätynyt ja sitten pullistanut ja repinyt profiilin auki.

Vääntynyt sarana
Revennyt profiili
Kasvari.
Kasvihuoneeseen piti laittaa myös pressua varjostamaan lisää, kun ensimmäisenä kasvihuoneeseen menneet pubet polttivat lehtiään vaikka 4 kerrosta oli harsoa kasvarin seinillä. Nyt pressu on jo pois ja ainakaan chinenset eivät kaivanneet pressua ollenkaan.  Kasvihuoneeseen pääsi myös putkihydro, vaikka joskus aikaisemmin vannoin että sitä en enää käytä ....niin miten se menikään ...vannomatta paras.

Redskinit putkihydrossa + yksi pube
Kasvihuoneeseen pääsi myös kaksi kappaletta viime vuotisia altakastelu "ruukkuja" Pohjalla vedenpitävä muovi, siihen V75 viemäriputkea pätkä (alaosaan leikattu hahloja). 40 Litraa Leca soraa, suodatinkangas ja lopuksi lähes 100 Lirtaa turvetta, päällä vielä tilaa lecasoralle.


Autopotit tuli samalla myös puhdistettua ja yhdessä oli juuret päässeet venttiiliin asti.

Autopot
Näin käy kun chilit on talven liian kaukana valosta. Tulee todella pitkiä ja erittäin laihoja. Autopoteissa on pelkkiä baccatumeja ja kaikki on viimevuotisia. Tukematta nämä honkkelit eivät pysy pystyssä.

Tämän hetkinen ilme kasvihuoneessa. Vasemmalla Redskinit hydrossa, sen jälkeen käymisastia EBB, 35L pauliinassa Starfish, perällä autopotit baccoja, oikealla laidalla turveruukut, missä vain chinensejä ja keskellä valoon totuttelevat pube amppelit, mitkä pääsee lopuksi terassille roikkumaan.

5 kommenttia:

 1. Itse olisin varmaan leikannut nuo pitkät poikki pari kk sit. Ehtivät sopivasti selvitä shokista ennen kasvihuoneen uutta shokkia :)

  VastaaPoista
 2. Huikean korkeita chilejä! Huomioni kiinnittyi tuohon vääntyneseen saranaan kuvassasi toukokuulta 2013. Olen aloitteleva chili/ kasvihuoneharrastaja ja tämänpäiväisen kevätmyrskyn jälkeen kasvihuoneen ovet vinksin vonksin ja oven saranat (samanlainen kuin kuvassasi!) vääntyneet ihan samalla tavalla. Miten sait korjattua vai saitko? Tuhannet kiitokset tiedosta ! Epätoivoa ensimmäisen kasvihuonetalven jälkeen.. Chilin alut kyllä turvassa ikkunalaudalla.

  VastaaPoista
 3. Tuolle saranalle en tehnyt mitään vaan on edelleen mutkalla. Mutta eiköhän tuon voisi korjata jos käyttää irti ja oikaisee. Tämän talven jälkeen näyttää siltä että tuon kasvihuoneen päivät alkavat olemaan luetut. Alumiiniprofiilit ovat pettäneet osin ja muovit repeytyneet irti. Tuleva kesä pitäisi tuolla kuitenkin vielä pärjätä, joten jotain virityksiä siihen pitää rakentaa jotta saa sen kestämään.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista :) ovet irvistää aika tavalla, koitan oikoa. Varaosia taitaa olla aika huonosti saatavilla

  VastaaPoista
 5. Ei varmaankaan kovinhelposti löydy, mutta ei kait tuollaselta 200€ kasvihuoneelta sitä voi odottaakkaan.

  VastaaPoista