Tuli testattua etikkasäilöttyjä kananmunia. Tai siis tein, mutta itse maistelu on ajankohtainen vasta parin viikon kuluttua
Reseptin lainasin chilifoorumilta, mitä muuttelin ominpäin :).
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11479.msg201123#msg201123
Omaan purkkiin meni:
950ml vettä
350ml omenaviini etikkaa
200ml väkiviinaetikkaa (10%)
Puolikas Naga
2kpl kuivattu nimetön (annuumi)
Mustapippureita
Pari siivua tuoretta inkivääriä
2tl suolaa
1rkl sokeria
15 kananmunaa (iso)
Näin jälkeen päin ajateltuna etikkaa ois voinu olla enemmänkin.
19.8.2012 Chili munat maisteltu, ja liemeä pitää kyllä näillä etikoilla soveltaa. Sokeria tai jotain muuta makeaa voisi vähän lisätä esim. hunajaa tai vaikka steviaa. Myös nagaa laitoin liian varovasti, sopivampi määrä varmaan olisi 1,5-2. Myös omenaviini etikkaa ei oikeen somi mielestäni tähän ennemmin vaikka väkiviinaetikkaa. Alkuperäisen reseptin mukaan riisiviinietikka vois olla hyvä, mutta sen saatavuus on vähän heikonlaista.
Houkutteleva resepti.
VastaaPoistaMinkä kokoiseen purkkiin nuo 15 munaa mahtuivat?
Lidlin kurkkupurkki (kokonainen) oisko 1,5-2 litraa. Tuolla reseptillä lientä jäi yli noin 1/3 purkillista.
VastaaPoista