Sivun näyttöjä yhteensä

7. kesäkuuta 2017

Kausi 2017

Kausi 2017 käynnissä. Taas paloi ensimmäiset chilit, vaikka päällä oli rakennus muovi ja 2 kerrosta hallaharsoa. Mutta uutta kasvua on jo kovasti joten luultavasti tuolta jotain saadaan. Meinasin jo pitää välivuoden, kun tuntui että kaikki chilit kuolee. Muun muassa 10kpl montyfareja iti ja kasvoi mainiosti noin 10cm mittaan ja sitten kuolivat pois. Syylliseksi epäillen heikkoa valaistusta ja spna on edelleen hankintalistalla.


2 kommenttia:

  1. Kysäisenpä nyt, kun ei pikavilkaisulla selvinnyt, ethän käytä halpis-kookoskuitua? Minulla muutamat taimikasvatukset menivät pilalle sen takia.
    Teille taisi tulla kesä äkkiä ja yllättäen ja liian paljon aurinkoa kerralla. Palovammat tosiaan pahenevat, jos taimikasvatus on ollut heikossa valossa.

    VastaaPoista
  2. Tais olla kekkilän taimimultaa ja vähän ikea kookosta seassa. Ja osa kuolleista oli nft:ssä. Valaistus useamman vuoden vanhat 5x1200mm (840) loisteputket, nämä vaihdoin 2 vuotta käytettyihin 950 ja 965 putkiin ja kasvu kyllä virkistyi kun laitoin uudet idätykset. Muuten esikasvatus huone on hyvin pimeä ei luonnonvaloa.

    Chilit kun vein kasvariin, niin lämmityspatteri piti olla päällä yö pakkasten takia, samalla rajoitin lämmitettävää tilaa rakennusmuovilla. Turpeessa olevat chilit näytti selviävän vähemmällä kuin NFT versiot. Lisäksi NFT Numex Twilight ei ole oikein milläskään kasvariin siirtymisestä toisinkuin

    VastaaPoista