Sivun näyttöjä yhteensä

4. syyskuuta 2016

Uusi paistinpannu "päivitys"

Joitain vuosia sitten tulin ostaneeksi halvan Lacor merkkisen hiiliteräspannun, ja alku innostuksen jälkeen pännun käyttö jäi vähäiseksi. Syy käyttämättömyyteen oli varmaankin se että alussa en osannut thedä rasvapolttoa oikein ("en ole varma että teenkö edelleenkään") joten huomattavaa tarttumista yms. oli havaittavissa ilman reilua voin käyttöä. Linkki aikaisempaan juttuun (on muuten edelleen tämän blogin suosituin postaus :D). Sittemmin on taloon on tullut iso DeBuyer hiiliteräs ja läjä valurautaisia pannuja.

Hiiliteräksen käyttö on viimeaikoina lisääntynyt, kun pinnoitetut Scanpan ja Julienne pinoitetut pannut ovat loppunsa edellä ja hiiliteräs/valurauta näyttää löytyävän paikkansa päivittäisessä käytössä.

Lacor noin 15 polton jälkeen
Rasvapolton saloihin tuli herättyä kesällä, kun ostin muurinpohjapannun ulkokäyttöön ja rasvapoltin sitä nestekaasu rengaspolttimen avulla. Silikooninen "pullasuti" toimi hyvin silavan levittelyssä ja talouspaperi ylimääräisen rasvan poistossa.  Jostain syystä tein rasvapolttoja useampaan kertaan ja huomasin muurikkaan ilmaantuneen rasvaahylkivän mustan kerroksen. Tästä syntyikin sitten pieni AHAA elämys ja DeBuyer pääsikin varsin pian polttoon.

Rasvapoltto tapa oli seuraavanlainen:
1. Pannukuumaksi
2. Silava pannuun (tuubi tavaraa)
3. Levitys "pullasutilla"
4. 10-30 sek odottelua, pyyhitään ylimääräinen rasva pois talouspaperilla
5. Annetaan pannun kuumentua (savuaa)
6. Pyyhitään pannu paperilla.
7. Palataan kohtaan 2. toistaen tätä 10-15 kertaa
8. Viimeisellä kerralla laitetaan silavaa reilummasti ja pyöritellään pannussa kauttaaltaan.Tänään päätin polttaa kauniin syyspäivän kunniaksi vanhan Lacor pannun ja kuvissa pannu on käsitelty noin 15 kertaa. Kerroksia voisi lisätä vielä lisääkin.

Chilirintamalla Poblanot pääsi kevyeen omanasavuun noin 10h ja sen jälkeen kuivaukseen. Noin 700g poblanoista meni salsan tekemiseen, mitä tuli noin 4 litraa.

Poblano
Poblanot kuivauksessa
Kuivausta odottavat
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti