Sivun näyttöjä yhteensä

11. toukokuuta 2015

Projekti jatkuu

Nyt kaikki kaaret on saatu väännettyä. Puutavaran laadulla näyttää olevan erittäin suuri merkitys taivutuksen onnistumiselle. Enimmäisestä kuormasta noin 2/3 osaa meni poikki taivutettaessa, vaikka oli höyrytetty puu. Jälkimmäisessä erässä, minkä ostin eriliikkeestä laatu oli paljon parempaa ja puu ei edes ratissut taivutuksen aikana.

Kaaret

Yöksi laitoin vielä kaikki kaaret nippuun puristimilla, jotta pienet eroavaisuudet kaarissa vähenisivät. Myöhemmin hankittu puutavara myös piti muotonsa paremmin kuin aikaisempi. Eli jos joku tällaista projektia alkaa rakentamaan, niin suosittelen että valikoi hyvälaatuista puuta ja kaikki samasta puuerästä (nipusta). Näin menetellen kaarista tulee mahdollisimman tarkoin saman muotoisia. Puita valikoidessa pitää kiinnittää erityistä huomiota oksiin. Kapealta sivulta läpimenevät oksat ovat ongelmallisia, koska puu katkeaa siitä lähes varmasti. Leveältä sivulta suoraan läpimenevät oksat kestää tavutusta, kunhan oksa ei ole liian iso.


 Ensimmäinen kaari kevyesti niputettuna ja vain todetakseni, että tuli vähän liian kapea yläosastaan. Nyt ois tarkoitus rakennella erillinen harjaosa, mikä leventää kaarien väliä noin 50cm.

Rimat höyryssä
Samalla kävin tutkimassa vanhaa kasvihuonetta ja totesin että taitaa mennä purkuun jo nyt keväällä. Kunto oli suorastaan surkea ja vapautuupa samalla paikka uudelle kasvihuoneelle.


Alumiini profiilit vääntyneet ja kennot irti uristaan.

Nurkka


Levyt irit uristaan ja vinossa koko runko.


Kattoprofiili irronnut paikaltaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti