Sivun näyttöjä yhteensä

16. huhtikuuta 2015

Monikäyttöinen patolevy

Testailin joskus aiemmin patolevyn käyttäytymistä kuumennettaessa ja yllätys ole se että kuinka helposti kyseinen levy muotoutuu. Testi mielessä tein hatun 100x100 villakuutiolle. Tein samalla myös valoa läpäisemättömät kannet IKEA Trofast astioille.

Levyn työstämiseen ei oikeestaan tarvi, kuin kuumailmapuhaltimen ja sakset. Mutta itsellä oli käytössä edelliseten lisäksi: kannellinen trofast, mitta, spray liimaa, foliopintaista paperia ja avuksi laudan pätkä ja pala 20x20 alumiini putkea.

Työkalut ja tarvikkeet


HUOM! Sulatus kannattaa tehdä hyvin ilmastoisdussa paikassa (ulkona), sillä muovia lämmitettäessä tulee aika ikävä katku. Kunnollien hengityssuojan ei ole tässä hommassa varmasi pahitteeksi. Ensimmäisen sulattelun jälkeen hainkin varastosta 3M 6223C puolinaamarin 6059DR ABEK suodattimilla.

VILLAKUUTION HATTU:

1. laita Reilu hukkapala patolevyä villakuution päälle. Levy kutistuu aika reilusti.


2. Lämmitellään ensin keskeltä ja seuraavaksi kerrellään reunoja. Reunat kannattaa käännellä samalla tavalla päällekkäin kuin esim. joululahjoissa. Taittelussa voi käyttää apuna lämmönkestäviä hanskoja tai jotain kovaa materiaalia (itse käytine em. alumiini putkea)3. Lopputulos ylimääräiset trimmattunaTROFAST KANSI:

1. Leikkaa patolevystä sopiva pala, noin 520x420. Asettele patolevyn pala suurinpiirtein keskelle kannellisen trofast astian päälle ja painoksi laudan pätkä taiteltavan reunan kanssa tasalle.


2. Lämmitä muovia reilusti ja taittele reuna hiukan helman alle käyttäen apuna jotain vastaavaa työkalua kuin kuvassa (esim. puukapula tms.)


3. Toista sama operaatio vastakkaiselle laidalle ja senjälkeen kaksi muuta laitaa. Nurkat kannattaa lämmittää kunnolla ja käännellä hiukan toistensa päälle. Kannen voi tehdä kumminpäin tahansa, mutta tarkoitus on vähän vahvistaa kantta liimaamalla foliopaperi pintaan joten tällä "nurjalla" puolella on mielestäni enemmän tartuntapintaa.


4. Leikkaa saksilla ylimääräiset reunat pois, mutta jätä hiukan sisälle päin taittunutta osaa, koska se toimii hyvin kannen lukituksena.


5. Liimaa foliopaperi tarvittaessa.


6. Lopputulos. Ei mikään esteettisesti kaunis ja en varmasti asuintiloihin tuollaista toisi. Mutta kansi toimii ja on helposti modifioitavissa tarpeen mukaanEi kommentteja:

Lähetä kommentti