Sivun näyttöjä yhteensä

4. syyskuuta 2012

Keräystä kasvarista

Tuli kerättyä vähän Poblanoa, Aji fantasyjä, cayenne long slimiä ja yksi Hungarian hot wax maistiaiseksi. Cayennestä tuli tehtyä pyrettä. Loput meni chilimix etikkasäilykkeeksi.

Aikaisemmin tein lemondropeista lemon-sitruunahilloa

Cayenne murskaa ja etikka chilimixiä
Poblano, Cayenne Long Slim, Aji Fantasy, ja yksinäinen Hungarian hot wax

Reseptit:

Yleistä:
- Purkkit kuumennettu 120 asteisessa uunissa noin 20-30min
- Reseptit lainattu www.chilifoorumi.fi sivustolta mutta sovellettu oman tarpeen mukaan.
- Atamonia ei saa keittää.

Cayenne murska: (ei maistettu!)

200g Chiliä
1dl etikkaa (10%)
1/2dl vettä
3tl sokeria
2tl suolaa
2ml atamonia. (ei saa keittää)

- Silppua chilit
- Etikka, vesi, sokeri ja suola kattilaan ja kiehauta.
- Lisää silputut chilit
- Sekoita ja kiehauta
- Soseuta sauvasekoittimella
- Purkita sose ja lisää Atamon.

Chilimix: (ei maistettu!)

500g Chiliä
2dl väkiviinaetikkaa (10%)
10dl vettä
2tl suolaa
4tl sokeria
5ml Atamoia. (ei saa keittää)

- Silppua chilit halutun kokiseksi
- Keitä liemi
- Ota kattila jäähtymään
- Täytä kuumat purkit chilipaloilla
- Lisää Atamon keitettyyn liemeen ja kaada purkkeihin

Sitruuna-lemondrophillo (testattu: ok)

3kpl Sitruunaa
5kpl Lemondrop chiliä
1,5dl Hillosokeria
2tl Hunajaa (voisi olla hiukan enemmänkin)
1dl Vettä

- Sitruunoista hedelmälihat kattilaan
- Lemondropeista kanta ja siemenet pois ja silppua kattilaan
- Lisää hunaja ja vesi
- Keitä kevyesti 10min
- Soseuta ainekset
- Lisää hillosokeri ja keitä toiset 10min sekoittaen.
- Kaada kuumat soseet kuumiin purkkeihin 
- Sulje kannet heti ja anna jäähtyä pöydällä ennen jääkaappiin siirtämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti