Aikaisemmin tein lemondropeista lemon-sitruunahilloa
Cayenne murskaa ja etikka chilimixiä |
Poblano, Cayenne Long Slim, Aji Fantasy, ja yksinäinen Hungarian hot wax |
Reseptit:
Yleistä:- Purkkit kuumennettu 120 asteisessa uunissa noin 20-30min
- Reseptit lainattu www.chilifoorumi.fi sivustolta mutta sovellettu oman tarpeen mukaan.
- Atamonia ei saa keittää.
Cayenne murska: (ei maistettu!)
200g Chiliä
1dl etikkaa (10%)
1/2dl vettä
3tl sokeria
2tl suolaa
2ml atamonia. (ei saa keittää)
- Silppua chilit
- Etikka, vesi, sokeri ja suola kattilaan ja kiehauta.
- Lisää silputut chilit
- Sekoita ja kiehauta
- Soseuta sauvasekoittimella
- Purkita sose ja lisää Atamon.
- Silppua chilit
- Etikka, vesi, sokeri ja suola kattilaan ja kiehauta.
- Lisää silputut chilit
- Sekoita ja kiehauta
- Soseuta sauvasekoittimella
- Purkita sose ja lisää Atamon.
Chilimix: (ei maistettu!)
500g Chiliä
2dl väkiviinaetikkaa (10%)
10dl vettä
2tl suolaa
4tl sokeria
5ml Atamoia. (ei saa keittää)
- Silppua chilit halutun kokiseksi
- Keitä liemi
- Ota kattila jäähtymään
- Täytä kuumat purkit chilipaloilla
- Lisää Atamon keitettyyn liemeen ja kaada purkkeihin
- Silppua chilit halutun kokiseksi
- Keitä liemi
- Ota kattila jäähtymään
- Täytä kuumat purkit chilipaloilla
- Lisää Atamon keitettyyn liemeen ja kaada purkkeihin
Sitruuna-lemondrophillo (testattu: ok)
3kpl Sitruunaa
5kpl Lemondrop chiliä
1,5dl Hillosokeria
2tl Hunajaa (voisi olla hiukan enemmänkin)
1dl Vettä
- Sitruunoista hedelmälihat kattilaan
- Lemondropeista kanta ja siemenet pois ja silppua kattilaan
- Lisää hunaja ja vesi
- Keitä kevyesti 10min
- Soseuta ainekset
- Lisää hillosokeri ja keitä toiset 10min sekoittaen.
- Kaada kuumat soseet kuumiin purkkeihin
- Sulje kannet heti ja anna jäähtyä pöydällä ennen jääkaappiin siirtämistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti