Sivun näyttöjä yhteensä

8. huhtikuuta 2015

Valoa lisää

Pieni päivitys paikallaan. Chilit kasvaa kohtalaisesti toisaalta ihan riittävällä nopeudella, kun tuonne ulos katsoo. Pihalla on vielä noin 40cm lunta, joten kasvihuone kauteen on vielä tovi aikaa.

Kolme chiliä sai omat NFT paljunsa ja 5kpl odottelee vielä. Huomasin kuvassa oleva rakennellessani että pumppuja on liian vähän, kun osa oli mykistynyt talven aikana, joten pitänee laittaa pumppuja tilaukseen, samoten NFT kangasta.

Parhaiten NFT:ssä on viihtynyt Montyfar, vaikka muutamat annuumit kyllä kasvavat innokkaasti.

    
NFT:t
Loput pubet ja muutamat muut pääsivät Ikean kookoskuituun ja ovat tykästyneen uuteen kasvualustaansa mainiosti, vaikka alku kasvatus tapahtuikin villassa ja nft:ssä. Nämä "multa" kasvit lähtevät lähiaikoina sijoituskasvatukseen nauttimaan auringonvalosta ja jotta saan tilaa vielä kahdelle laastipaljulle. (yhteensä 4kpl). Multa annumeissa näkyy jo useita kukkia.

Kookoskuitua

DRH7400 ("tuleton" SKK2)

Tällä hetkellä valaistuksena on toiminut 2kpl 36W kahden putken loisteputkivalaisimia ja varalla yksi kahden 58W putken lamppuja. Siispä lisää valoa kaivataan reilusti, mutta näin työttömän arkeen isot investoinnit eivät oikein sovi, joten piti miettiä kustannustehokasta ratkaisua. Siispä matka kävi Ruotsin puolelle Haaparannalle ja halpakauppaan tutkimaan vaihtoehtoja.

Hyllystä löysin 1200m yhdenputken hyvin yksinkertaisia valaisimia hintaan 99SEK eli noin 11€/kpl putkineen. Osto päätöstä auttoi myös se, että minulla oli varastossa jo entuudestaan kysisen mallinen valaisin käyttämättömänä paketissa. Valaisimia lähti mukaan 4kpl. Kotiin päästyäni tutkiskelin valaisimia tarkemmin, niin yllätys oli suuri kun huomasin että valaisin on täysin elektronisella liitäntälaitteella ja philipsin valmistamalla putkella. Väri sävyä en putkesta löytänyt, muuta kuin cool white merkinnän, joten epäilisin sen olevan 4000K tms.

Valaisin projekti
Aikaisemmista projekteista ylijäämäksi jääneistä 20x20 alumiiniprofiileista sain tehtyä hyvin kevyt rakenteisen "rungon" valaisimille. Leveyttä rakennelmalla on noin 700mm ja mitoitettu siten, että väleihin mahtuu hyvin vielä yhdet putket eli sitten olisi 9kpl yhteensä. Myös heijastin runko on suunnitteella 1mm alumiinilevystä. Toki jos 9 putken valaisimen rakentaa, niin sitten olisi hyvä jonkinlaiset kytkimet putkille olla jotta ei tarvitsisi kaikkia putkia polttaa päällä pienien taimien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti