Sivun näyttöjä yhteensä

10. elokuuta 2014

Grillausta

Sain taannoin tuon grilli-projektin käyttövalmiiksi ja sitä on tullut tässä vähän testailtua. Erillinen tulipesä pitäisi vielä rakennella kunhan sopiva aihio tulee vain vastaan, pienempi paisunta-astia olisi aika hieno ...tai no ainakin tyyliin sopiva.

Grillissä tietty ensin paistettiin muutamat makkarat koivuklapi tulilla. Myöhemmin broilerin koivet, ja jotain uhuempaa filettä. Nämä onnistuivat hyvin. Grillaamiseen käytin brikettejä ja hiiliä.

Sitten tosi toimiin ja tietty sian kylkeä paistumaan. Paistamiseen käytin täyden piipullisen brikettejä, jotka riittivät hyvin tuon reilun kilon painoisen kyljen kypsäksi saamiseen. Grillissä oli sisällä myös kaksi pientä kattilaa, joista toinen täynnä vettä ja toisessa vedessä kostutetut Jack Daniels viskitynnyrin lastut savua antamassa.

Possun kylkeä
Laitetaan nyt resepti:
- maustamaton possunkylki.

marinaadi:
- Soijakastiketta
- Merisuolaa
- Omenasiideri etikkaa

Voiteluaine paistamisen yhteydessä.
- Voita
- Soijakastiketta
- Poppamies Bourbon BBQ soosia.
- Jotain omeana siideriä.

Sotke marinadi ainekset keskenään ja hiero lihan pintaan. Anna maustua kannellisessa astiassa jääkaapissa yön yli. (myös riittävän iso minigrip pussi käy hyvin). Marinoitumisen odottelussa kokki voi marinoida itseään vaikka muutamalla oluella ja vahvemmalla juomalla, viski, konjakki tai brandy käy mainiosti. Itsellä asian hoiti Fundador merkkinen brandy.

Ota possu pois jääkaapista, ja käy sytyttämässä hiilet. Hiilien valmistuessa voit kaikessa rauhassa tehdä voitelu soosin. tarveaine määrät laitoin ns. tunteella. Siideriä ehkä 2-3dl. Juo loput siideri pois ja varmaan muutaman oluenkin kerkeää vielä ottaa ennen hiilien kippaamista grilliin.

Kaada hiilet(briketit) grilliin ja laita possu paistumaan epäsuoralle lämmölle. Tarkkaile grillin lämpötilaa ja voitele kylkeä riittävän usein. Paistamiseen meni arviolta 2-3 tuntia lämmön vaihdellessa 150-200C välillä.

Marinadiin ja/tai kastikkeeseen voi lisätä chiliä tms. tarvittaessa, mutta omasta jätin pois jotta kylkeä pystyy syömään muutkin. Poppamiehen kastike kyllä sopi tähän mainiosti.

Chili rintamalla ei oikeen ole tapahtunut muuta kuin chinensejen rankaa latvomista ja lehtimassan poistoa. Aiemman postauksen Aji Cristal on saavuttanut katon harjan (2,5m).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti