Sivun näyttöjä yhteensä

21. elokuuta 2013

Sadonkorjuuta

Redskin paprikaa on tullut syötyä jo enemmälti. Pari kiloa Redskinejä, 200g Aji Cristalia, muutama hillan kokoinen ja näköinen habanero rosa. Jääkaappiin ei enää mahtunut paprikoja joten tein kaksi litran vetoista purkkia säilykettä redskineistä ja kaksi pientä purkkia Aji Cristal säilykettä. Toiseen paprika purkkiin heitin pohjalle muutaman cajamaran podin silputtuna antamaan makua. Satoa tälle kaudelle on yhteensä tullut: 5925g. Sadosta noin 5,6kg on Redskin F1 ruukku paprikaa.

Reseptinä käytin viime vuotista helppoa ohjetta, mitä tuntui toimivan hyvin. Ensimmäiseksi purkit 120C uuniin kansineen. Seuraavaksi chilien silppuaminen, riippuen tietysti määrästä. Purkki uunista ja täytetään silputulla chilillä. Kaadetaan lieli purkkiin. Lisää hetken kuluttua atamoni ja kansi kiinni.

5dl vettä
1dl 10% väkiviina etikkaa
1tl suolaa
2tl sokeria
Atamonia lopuksi ohjeen mukaan.

Sadonkorjuu
Aji Cristalit ja muut baccatumit ovat tehneet satoa ihan mukavia määriä. Alku kaudesta näytti että Viime vuotiset Aji Cristalit Autopoteissa tuottavat hyvin, mutta kauden edetessä tälle kaudelle idätetty Käymisastia EBB menee määrällisesti ohi turve autopoteista.  Tämä vain vahvistaa ensi vuoden suunnitelmia siirtyä täysin vesiviljelyyn. Kuuden neliön kasvihuone vaan jää aivan liian pieneksi vesiviljely kasveille.
Aji Cristal EBBissä
Puoli kasvihuonetta alkaa olemaan vallattu. 4kpl Aji Cristal, 2x Lemondrop, Aji Finlandia, Starfish ja etualalla Aji Cristal EBB. Kasvihuoneella korkeutta harjan kohdalla 2m. Jossain viidakon keskellä harjan kohdalla roikkuu myös lämpömittari, mikä joissain aikaisemmissa postauksissa on hyvin näkyvillä.

Latvojen leikkomista olen tehvyt jo noin kuukauden ja pääasiassa Redskineille, mutta nyt on vuorossa baccojen harvennus. Työtä tässä on toviksi kun tilaa ei ole.

Viidakko
Suurin osa Nagoista lensi kasvarista kompostiin kun eivät vielä satoa tehneet. Naga podeja näyttäisi tulevan 3kpl :D ...noh pääseepä maistamaan.
Naga Morich
Viime vuotinen Congo oli kaikessa hiljaisuudessa suuren lehtimäärän takana kasvatellut podeja ihan kivasti, joten tästäkin tulee lämmikettä talveksi.
Congo2 kommenttia:

  1. Vaan tuleehan sitä satoa napapiirin tuntumassakin.
    Lämpösumma taitaa olla hieman alhaisempi kuin etelässä, mutta valoa on sitäkin runsaammin. Se ei vain ole chilien kotiseutujen tilanne, mutta eiköhän noista löydy sinnekin sopivat lajikkeet. Vuoriston viileään tottuneet, kuten rocotot, Cajamarca, Aji Cristal jne saattaisivat olla Lappiinkin sopeutuvia.

    VastaaPoista
  2. Aji Cristal näyttää satoavan ihan ok, samoten viime kaudella aji fantasy satosi, tosin ei kypsäksi asti. Vesiviljelyllä tuon kasvuvauhdin saa vähän nopeammaksi niin voi saada tuota satokain kypsemmäksi. Varmaan jotain NFT-tyyliä. Radskinithän kasvoivat aivan eri älyttömästi verrattuna aikaisemmin istutettuihin turve versioihin. Tällä hetkellä Rocotoissa on paljon kukkia ja muutama pieni podi. Näille suunnitelmissa on siirto kasvihuoneeseen kunhan sieltä ensin saa jotain pois, kuten tuon redskin hydron ja kasvarista kypsymään edelleen varastoon. Uuden putket menevät hankintaan 1200mm 4x950 ja 4x965.

    VastaaPoista