Sivun näyttöjä yhteensä

13. maaliskuuta 2013

Ylikypsää possua

Tulipa laitettua possun niskaa uuniin kun pakkasten takia piti leivinuuni lämmittää.  Kuvian en ottanut kun valmis possu ei ollut esteettisesti kuvauksellinen, mutta hyvää tuli.

Possun niskaa noin 1,5kg. Pintaan laitoin suolaa ja mustapippuria noin 2 tuntia ennen uuniin laittoa, tämä lähinnä sen takia että uuni oli vielä hiukan liian kuuma ja possun pala paksuhko, joten sai suolautua hetken.
Seuraavaksi ripottelin kevysesti savustettua Aji Fantasy jauhetta pintaan ja asettelin possun valurautapataan. Possun seuraksi pataan meni yksi sipuli isohkoina lohkoina, kokonainen valkosipuli kuorimatta vaakaan halkaistuna, kolme appelsiinin ja limen lohkoa. loraus soijakastiketta, ja noin desi vettä. Kansi päälle ja uuniin. Uuniin laitettaessa lämpöä oli noin 120C ja 6,5 tunnin kuluttua 100C, jolloin possu oli kypsä.

Seuraavaksi possu pois padasta ja folio päälle ja annetaan vetäytyä hyvä tovi. Sitten leikkasin possun siivuiksi vuokaan ja nostelin osan sipuleista yms. lisukkeista reikäkauhalla päälle. Seuraavaksi liemen siivilöinti ja lisääys vuokaan.

Tästä toki piti ottaa muutamat maistiaissiivut heti ja tein mikrossa lämpimän leivän.
- Ranskan leipää, juuri sitä halvinta pullaleipää ;)
- Päälle siivu possua.
- Halkaistu Aji Cristal (pakasteesta sulatettu)
- Juustioa päälle ja mikroon.

Huomio makuelämyksessä kohdistui kuitenkin Aji Cristaliin. Maku oli kerrassaan loistava. Omassa toleranssissa ei ole juuri kehumista, mutta nyt Cristalin polte ei jostain syystä vallannut koko "leipää" vaan pääsi makustelemaan Aji Cristalia. Ei voi muuta sanoa kuin että onneksi tätä on kasvamassa jokunen yksilö :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti