Sivun näyttöjä yhteensä

30. kesäkuuta 2012

Päivitystä pitkästä aikaa

Tuli elämässä huomattavia muutoksia joten meinasi tämä blogin rustaaminen jäädä kokonaan pois.
Omat ruoka-aine rajoitukset poistuivat käytännössä kaikki, kun sain noin kuukausi sitten uuden munuaisen. Samaan rytäkkään syntyi myös esikoinen. Mutta näin aamuisin on mahdollista kirjoitella vähän blogiinkin.

Chili harrastus sai kyllä osansa näistä mainituista asioista, kun joudun syömään hylkimisenesto lääkkeitä, niin luonnollisesti vastustuskykyä ei paljoa ole joten puutarha työt ovat ehdottoman kiellettyjä. Kasvihuoneessa kastelu ja sadonkorjuu on onneksi mahdollista, ainoastan mullan ja turpeen kanssa räpiminen on kielletty.

Varasto oli luonnollisesti täynnä turve chilejä, mitkä piti saada kasvihuoneeseen. Onneksi isosiskoni tarjoutui auttamaan istutuksessa ja teki sen vielä mielellään kun tykkää puutarhatöistä. Nyt on kaikki chilit istutettu itse tehtyihin altakasteluruukkuihin. Ruukut kerkesin tekemään ennen kuin menin siirtoon ja materiaalina painekyllästettylauta. Ruukulla on kokoa noin 1050x400x250 (sisämitat). Ruukkuja tein 4kpl.  Yhteen ruukkuun kerkesin itse istuttaa muutaman cayenne long slimin, tosin oli mennyt vähän laput sekaisin ja keskellä ruukkua on myös caribbean habanero.  Jälkeen päin samaan ruukkuun meni myös 2x goat's weed ja yksi PI441552.

Ruukkujen sisään laitoin ensimmäiseksi pakusun muovin (höyrynsulkumuovi), nurkkaan 75mm viemäri putki. Noin 50mm kerros lecasoraa ja päälle suodatinkangas. Suodatin kankaaseen tein kolme reikää, misät pujotin jokaisesta suikaleen tiskirättiä nostamaan vettä lecasoratilasta.

Ruukut
Näitä rakentalein 4 kappaletta. Työtä helpotti kunnollinen ns. kaappari saha. Dewalt 707+pöytä.
Valmis ruukku
Lisäksi laitoin kahteen ruukkuun koukut altakastelu parvekeruukuille, mihin tuli Rucolaa, steviaa, rosmariinia, salviaa ja basilikaa.
Ensimmäiset kasvit
Jonkin verran tuli palovaurioita kolmesta hallaharso kerroksesta huolimatta. Lisäksi sai vähän liika kastelua kun itse oli poissa useamman viikon. Mutta onneksi kuitenkin kasvelivat, koska muuten kaikki olisivat kuolleet kuivuuteen. Nurkassa näkyy yksi todella huonossa kunnossa oleva, mutta on edelleen hengissä vaikka suuren osan lehdistä pudottikin.

Carribean habanero
Tämä on kaupan siemenpussista idätetty. Pussissa luki lajikkeen olevan Carribean Antillas tms., mutta jossain oli maininta että olisi sama kuin Carribean habanero, noh tätä testataan sitten kun kypsyvät. Podeja kuitenkin on runsaasti pienelle kasville. Samoja kasveja on kyllä useampia kappaleita.

Cayenne Long Slim
Tämä on takuu varmasti kaupan Cayenne LS pussista, mutta podi näyttää kyllä aivan eriltä, mitä pussin kuvassa. Yhden kypsän olen poiminutkin, mutta maistaan en kerennyt, vaan on kuivumassa leivinuunin päällä.
Goat's Weed.
Tämä on kyllä hienon näköinen kasvi ja podit ovat kyllä siistejä.
Tälle kasville piti vielä ripustaa vähän hallaharsoa kuumalle puolelle, kun näytti että alaa poltteleen lehtiään, vaan ei kai se ihme ole kun on istutettu melkein kaksi viikkoa myöhemmin kuin muut.Kasvit lisätty
Kolme kerrosta hallaharsoa. Kuvassa myös 400W pakkasvahti, mille on kyllä ollut käyttöä tänä "kesänä"Aikaisemmin istutetut
Tähän laitoin vielä goat's weedin takia pätkän hallaharsoa, kun näytti että polttelee lehtiä. Mutta vaikuttais että GW ei ole niin herkkä palamiselle kuin cayenne.

Kasvarin pääty
Isoimmat chilit jätettiin ämpäreihin ja muihin ruukkuihin. Ruukkujen alla on kerros 50mm foamia jotta syksyllä ei niin helposti saa kylmää.  Osan joutui hiukan taittelemaan jotta sai harson päälle. Vaikka kuvassa on yksi starfish (keskellä iso pauliina) Pisimmän tittelin vien piri-piri, mikä piti taitella vaakaan jotta sai harsot kohtuudella paikalleen. Muuten piri-piri ylsi kasvarin kattoon. Starfishin ei ole tarkoitus antaa kasvaa hirveän pitkäksi vaan jatkan hyvin alkanutta typistystä kun on haarottunut hyvin. Starfish pääsee varastoon talveksi kasvamaan. Kuvassa näkyy myös Muumi kastelukanni, joka on noin litran vetoinen, tällä pitäisi sitten kastella tämä kesä kun saan nostaa vain 2-3 kiloa.
Operaatio putkihydro
Varastossa ollut 32 paikkainen putkihydro poistui käytöstä. Jäljellä olleet kasvit pääsivät turpeeseen. Myös EBBistä otin pienet alut pois. Kaikkiaan ruukutettavia oli 13kpl. Suurimmat leikattuna noin metrin pituisia. Nämä pääsee teressille ja osa kasvariin kunhan ensin totuttelevat turpeeseen.

Ensi syksynä on suunnitelmissa hommata 4-8kpl Autopotteja ja istuttaa chilit perliittiin.
Putkihydro oli kyllä toimiva ratkaisu, mutta ongelmaksi tuli että miten saada se ulos varastosta kun chilit kasvoivat niin järkyttävä kokoisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti